Izbornik Zatvoriti

Enterijer

Imate priliku da u galeriji pogledate neke od naših projekata enterijera u celini, počevši od koncepta nekog prostora, preko idejnog projekta koji se bavi svim segmentima enterijera: zidovi, podovi, plafoni, osvetljenje i nameštaj pa sve do detalja u enterijeru. Pogledajte našu galeriju enterijera OVDE.

Takođe imamo i parcijalne projekte za namestaj i to: kuhinje, plakari, spavaće sobe, garderobe, dnevni prostor, kupatila, dečije sobe i još mnogo toga, pa i za detalje u enterijeru.

Koncept

Koncept podrazumeva osmišljavanje globalnog rasporeda prostora/prostorija u nekom enterijeru shodno željama i ograničenjima tog prostora, odnosno na primeru stana raspored i gabarite prostorija različitih namena sa ucrtanom organizacijom nameštaja i drugih bitnih elemenata u okviru tih prostorija. Od slučaja do slučaja može se pojaviti i mnoštvo varijanti jednog enterijera zavisno od ograničenja (konstruktivnih, ekonomskih, dizajnerskih…)
Tek sa usvojenim konceptom može se krenuti dalje u razradu idejnog projekta.

Idejni projekat

Idejni projekat je u stvari ideja kako bi se mogao organizovati neki enterijer. Sastoji se iz dvodimenzionalnih crteža prostora koji se obrađjuje u određenim projekcijama: osnove, preseka, izgleda, a po potrebi i trodimenzionalnih predstava budućeg prostora, kojima se nekad lakše može sagledati budući ambijent, posebno komplikovanijih projekata. Crteži se rade sa potrebnim naznakama po pitanju materijalizacije, odnosno boja i dezena u prostoru. Radi se na osnovu projektnog zadatka od strane investitora, gde se nalaze manje ili više neke smernice, želje, zahtevi, koje vode projektanta do rešenja za dobijanje željenog ambijenta. Što su želje konkretnije manja je umetnička sloboda arhitekte i obrnuto, sto ne znači da je dobro ili loše ni jedno ni drugo. Zato se, uostalom, i rade projekti za svaki enterijer ponaosob, jer u onome u čemu neko uživa nekome može biti krajnje neprijatno.

Stepen slobode projektanta bitniji je kad su u pitanju javni prostori, to jest enterijeri koji nisu projektovani samo za lično korišćenje od strane investitora, već i za javne namene, gde se ipak više pažnje treba posvetiti globalnim trendovima i funkcionalnosti prostora, što je ipak polje u kome projektant treba da dominira kao stručno lice.